header banner
Default

De spaarrentes die door deze negen kleine banken worden aangeboden, zijn aanzienlijk hoger


Financieel2 sep '23 11:06Aangepast op 2 sep '23 11:34

In sneltreinvaart heeft de Europese Centrale Bank (ECB) het afgelopen jaar de rente verhoogd. Mondjesmaat volgen de grootbanken in het verhogen van de spaarrente aan hun klanten. Maar met name kleinere banken bieden zeer royale spaarrentes aan. Heb je geen idee waar je terecht kunt met je spaargeld? BNR zet op een rijtje welke banken jou het hoogste rendement bieden.

Heb je geen idee waar je terecht kunt met je spaargeld, BNR zet op een rij welke banken jou het hoogste rendement bieden.
Heb je geen idee waar je terecht kunt met je spaargeld, BNR zet op een rij welke banken jou het hoogste rendement bieden. (Roman Wimmers)

8. Garantibank

VIDEO: Geld.nl: Nederlandse banken bieden in Duitsland fors hogere rente
🎤 NOS News

Een vrij onbekende speler in de Nederlandse spaarbankwereld, maar Garantibank biedt een nette spaarrente aan van 2,50 procent. Voor grote spaarders is dit ook een interessante optie, want het maximale bedrag waarover je het rendement krijgt is 1 miljoen euro. Nadeel is echter wel dat de rente maar één keer per jaar wordt uitgekeerd. Verder zijn er geen bijzondere voorwaarden.

Lees ook | Waarom Nederland ook een royale rente moet aanbieden aan spaarders


7. Klarna

VIDEO: Sparen over de grens? Hier moet je op letten • Z zoekt uit
RTL Z

Misschien ben je al bekend als Klarna, het bedrijf dat de mogelijkheid biedt om je aankopen te doen en pas op een later tijdstip te betalen, wat als schuldverrijking wordt gezien. Maar om die uitgestelde betalingen te faciliteren, is er ook een inkomstenstroom nodig. Klarna maakt gebruik van het spaargeld dat klanten bij hen kunnen onderbrengen om dit te bewerkstelligen. Daarvoor biedt het bedrijf wel een relatief hoge rente aan van 2,55 procent. Die rente ontvang je ook nog eens ieder kwartaal op je spaarrekening. Wel is je maximale inleg 85.000 euro. Dat komt door het Zweedse garantiestelsel waar Klarna onder valt.


6. Inbank

VIDEO: Nederlandse spaarders zoeken én vinden hogere rentes in het buitenland
BNR

Een nieuwe naam in het rijtje met banken die een royale rente aanbieden: Inbank. Deze van origine Estse bank bied je een rente aan van 2,65 procent, bij een maximale inleg van 100.000 euro. Ieder kwartaal wordt het rendement uitgekeerd.


5. Renault Bank

VIDEO: Massaal aan de Europese Spaarrekening met Hoge Rente?
LangzaamRijker

Nee, geen korting op een auto bij Renault of een lagere prijs voor je lease-auto. Wel kan je je spaargeld stallen bij de bank die verbonden is aan het autobedrijf Renault. In ruil voor je spaargeld geeft deze Franse bank je een rente van 2,65 procent, die ieder kwartaal wordt gestort op je rekening. Voorwaarde voor deze rente is dat je maximaal 100.000 euro inlegt.

Lees ook | 'Als de rentestijging doorzet, kan het voor aandelenmarkten een probleem worden'


4. Nordax Bank

VIDEO: Spaarrente stijgt: dit moet je doen met je spaargeld
De Telegraaf

De Zweedse Nordax Bank is al een aantal jaar actief in Noord-Europa. In Nederland biedt het vooralsnog alleen spaarproducten aan en daar biedt Nordax een relatief hoog rentepercentage voor. Je spaargeld beleggen bij deze Zweedse bank levert je jaarlijks 2,68 procent rente op. Dat rendement staat ieder kwartaal op je spaarbank. Wel krijg je de rente maar over 85.000 euro, opnieuw vanwege het Zweedse garantiestelsel waar de bank onder valt.


3. Bigbank

VIDEO: Hoe werkt sparen op Raisin? En wil jij ook €50 gratis? Meer spaarrente dan bij de grootbanken!
Robert Bijl

Door de ongewijzigde rente van Bigbank zakt deze Estse reus een paar plekken in deze lijst. Nog altijd biedt Bigbank een rente aan van 2,70 procent. Ook hier krijg je de rente eenmaal per jaar uitgekeerd op je spaarrekening. Bij deze bank kan je overigens wel de rente ontvangen over je spaargeld tot 100.000 euro.


2. CKV Spaarbank

VIDEO: Waarom ik overstap van ING naar Bunq voor mijn noodfonds
LangzaamRijker

Ook een nieuwe naam in dit lijstje is CKV Spaarbank. Deze Belgische bank heeft in rap tempo de spaarrente verhoogd, misschien wel door de Belgische staatsbon. Want waar de Belgische overheid een netto rendement aanbiedt van 2,81 procent bij de staatsbon, daar biedt CKV een rendement aan van 2,75 procent voor je spaargeld. Voordeel bij CKV, je hoeft je geld niet een jaar lang te stallen, wat bij de staatsbon wel moet. CKV keert de rente zelfs maandelijks uit op je rekening.


1. Openbank

VIDEO: HOEVEEL GELD OP JE SPAARREKENING?😲💰
Onbeschoft

Een gedeelde nummer 1, maar wel met een paar bijzondere voorwaarden. Openbank biedt weliswaar een rente van 3 procent aan voor je spaargeld tot 300.000 euro, maar die rente krijg je maar voor zes maanden. Daarna word je spaarrekening omgezet naar een rekening waar je een rente van nog maar 2 procent krijgt. Dat kan je nog wel bijplussen door maandelijks minimaal 600 euro te storten op je spaarrekening, dan krijg je een rente van 2,75 procent na de eerste zes maanden. Een andere optie is iedere twee maanden minimaal drie keer automatisch geld te storten op je spaarrekening. Daarbij wordt geen minimaal bedrag benoemd door deze Spaanse bank.

Lees ook | 'Banken liggen niet wakker van spaarders die naar het buitenland vertrekken'


1. Banca Progetto

VIDEO: België zet banken onder druk om spaarrente te verhogen | Op1
Op1

Ook hier weer een bank die een hoge spaarrente aanbiedt, waarbij een gekke constructie hoort. De opzet bij deze Italiaanse bank functioneert op deze manier: je stort het volledige bedrag van je spaargeld in één keer, en hierop ontvang je een rente van 3 procent per jaar. Het is gedurende deze periode niet mogelijk om gedeeltelijk geld op te nemen. Het is dus een kwestie van alles of niets. Dezelfde regel geldt voor het toevoegen van extra spaargeld: dit is niet toegestaan. In plaats daarvan heb je wel de mogelijkheid om eventueel een extra spaarrekening te openen. Al met al resulteert dit in het hoogste procentuele spaarrentepercentage.



Deel dit artikel

VIDEO: Bunq Review - Pros & Cons | Should you really get a bunq Account
Krause Tutorials

Gerelateerde artikelen

VIDEO: Limiet order, Market order, Stoploss, Stop-Limiet Order | DEGIRO & Flatex
LangzaamRijker

Sources


Article information

Author: Christopher Gibson

Last Updated: 1703912761

Views: 486

Rating: 4 / 5 (32 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Christopher Gibson

Birthday: 1922-08-02

Address: 926 Morales Islands, Katherineburgh, WI 24859

Phone: +4348517667330680

Job: Plumber

Hobby: Raspberry Pi, Scuba Diving, DIY Electronics, Geocaching, Kite Flying, Running, Fencing

Introduction: My name is Christopher Gibson, I am a daring, resolute, accomplished, fearless, enterprising, intrepid, forthright person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.