header banner
Default

Facebook, birden fazla kişisel profil özelliği sağladı


Facebook

Gençleri kaybetse de dünyanın halen en çok kullanılan sosyal medya platformlarından olan Facebook çoklu kişisel profil özelliğini kullanıma sundu.

Çatı şirket Meta, Facebook kullanıcılarının artık birden fazla profil oluşturabileceğini duyurdu. Şirket an itibarıyla ana hesabınıza bağlı dört adede kadar ek kişisel profil dönemini başlatıyor, bu birçok kişinin şimdiden çok hoşuna gidiyor. Profiller arasında geçişin hesap giriş çıkışına ihtiyaç olmadan yapılmasını sağlayan Meta, bu özelliği bir süredir test ediyordu. Aktarıldığı kadarıyla şirket kişisel yaşamınız, işiniz veya ana hesabınızdan ayırmak istediğiniz belirli ilgi alanlarız için yeni profiller seçmenizi ya da başka bir deyişle açmanızı öneriyor, konuda resmi olarak şu açıklamayı yapıyor: “İster Facebook’ta yeni olun ister uzun süredir kullanıcı olun, kişisel ve profesyonel ilişkilerinizi ayrı tutmak isteyebilir veya bir profilinizi parçası olduğunuz bir topluluğa, diğer profilinizi ise sadece arkadaşlarınıza ayırmak isteyebilirsiniz. Birden fazla kişisel profil oluşturmak, kimlerle paylaşım yaptığınızı ve hangi içeriği gördüğünüzü kolayca yönetmenizi sağlayacak.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Facebook bugün ilk defa gündeme gelmiyor. Firma sabah saatlerinde logosunu güncellemişti. Yeni Facebook logosu, burada görebileceğiniz üzere çok ama çok ufak bir değişiklik gördü. Yeni logoda ufak “f” harfi üzerinde minik değişiklikler yapan ve daha koyu bir mavi kullanmaya başlayan firma, her gün 2 milyar kullanıcıya ulaşan platformun logosunda büyük değişiklik yaparak bilinirlik ya da görünürlüğü bozmak veya azaltmak istememiş gibi görünüyor. Yeni logo hakkında Meta, “Amacımız Facebook logosunun daha cesur, daha elektrikli ve daha uzun ömürlü olacak yenilenmiş bir tasarımını oluşturmaktı. Ayırt edici yeni iyileştirmelerin her biri, uygulamanın kimliğinin temel bir unsuru olarak tasarımın tamamına daha fazla uyum sağlıyor. Bunu, uygulamada görsel olarak daha erişilebilir olması için tasarlanan ve “f” harfinin öne çıkması için daha güçlü bir kontrast sağlayan Facebook’un temel mavi renginin kendinden emin bir ifadesini kullanarak yaptık.” açıklamasını yaptı.

Yeni Facebook logosu yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

VIDEO: FACEBOOK BUSINESS MANAGER KURULUMU - Reklam Hesabı Kapatılma ve Kısıtlanma Önlemleri ( Meta )
Alperen Erbay

Sources


Article information

Author: Tracy Gonzales

Last Updated: 1703802003

Views: 762

Rating: 4.1 / 5 (68 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tracy Gonzales

Birthday: 1948-11-05

Address: 649 Wiggins Crescent, New Blakeberg, NE 44381

Phone: +4353249327840355

Job: Civil Engineer

Hobby: Sewing, Drone Flying, Ice Skating, Meditation, Card Collecting, Cycling, Playing Guitar

Introduction: My name is Tracy Gonzales, I am a resolute, rich, risk-taking, cherished, priceless, brilliant, talented person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.